Logo Staples

Tips om brandschoon en stressvrij te blijven tijdens de coronaviruspandemie

Delen via:

De meeste werknemers zien een sanitaire pauze niet als een ingewikkelde activiteit, maar tijdens de coronaviruspandemie is de simpele gang naar het toilet veranderd in een zorgvuldig beheerde operatie. Als uw vertrouwde adviseur loodst Staples u door de nieuwe aanbevelingen voor WASHSPACE, het gedeelte van uw gebouw waarin zich de toiletten, douchevoorzieningen en kleedkamers bevinden.

1. Zorg voor een schone omgeving

In een onderzoek dat is gepubliceerd door The Lancet Microbe, een wetenschappelijk tijdschrift over microben, is bepaald hoe lang het duurt voordat het coronavirus van verschillende oppervlakken is verdwenen. Het virus had twee dagen nodig om van stof en hout te verdwijnen en zeven om van kunststof en roestvrij staal te verdwijnen. Wetenschappers hebben geconstateerd dat het coronavirus in Wuhan snel om zich heen kon grijpen omdat het kan overleven op oppervlakken, vooral van voorwerpen die vaak worden aangeraakt, zoals toiletrolhouders, wastafels, kasten, toiletdeurklinken en zeepdispensers. Werkgevers moeten zich ervan bewust zijn dat de schoonmaakfrequentie voor toiletten omhoog moet en dat ze hun hygiëneprocedures moeten aanpassen om de registratie van schoonmaakactiviteiten te verbeteren.

2. Bevorder goede handhygiëne

Iedereen is zich er nu van bewust dat handhygiëne een prioriteit is en dat regelmatig wassen helpt de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Tachtig procent van alle verspreide micro-organismen, de collectieve naam voor bacteriën en virussen die niet met het blote oog te zien zijn, wordt via onze handen overgedragen. Daarom is het van essentieel belang de contactmomenten met oppervlakken tot een minimum te beperken. De schone sleutel kan u helpen om deuren te openen en als verlengstuk van uw hand apparatuur aan te raken. Hoewel de sleutel ook iedereen helpt herinneren dat regelmatig handen wassen de beste manier is om infectie tegen te gaan.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WGO) adviseert kantoormanagers om op belangrijke plekken bordjes op te hangen die mensen wijzen op het belang van handen wassen en ademhalingshygiëne. Dit in combinatie met andere duidelijke communicatie, zoals de richtlijnen van arbo- en veiligheidsfunctionarissen, instructies tijdens vergaderingen en informatie op het intranet. Dr. Evelien Rutgers wijst erop dat natte handen tot duizend keer meer bacteriën kunnen verspreiden dan droge handen en dat bacteriën zich zelfs via een heel klein beetje vocht snel van het toilet naar andere oppervlakken kunnen verspreiden. Afdrogen en nog eens afdrogen. En vervang de heteluchtdroger door papieren handdoeken. "De wrijving tussen papier en handen zorgt voor een vermindering van bacteriën", legt Rutgers uit. "… En scoort zelfs hoger dan de Europese norm EN 1499. Gebruik bij voorkeur een kraan die niet hoeft te worden aangeraakt of draai de kraan dicht met een handdoekje. Gooi daarna de gebruikte handdoek in de pedaalemmer zonder deze met uw handen aan te raken."

3. Ga helemaal los met etiquette

Waar we ook naartoe gaan, wanneer we ons tussen de mensen begeven, moeten we proberen de richtlijnen voor social distancing te volgen. Dit is ook van cruciaal belang in de WASHSPACE. Neem de tijd om de ingang van uw toiletruimte te transformeren met de juiste borden. Het is van essentieel belang om opstoppingen te vermijden. Daarvoor zijn op strategische plaatsen duidelijke instructies nodig, die aangeven hoeveel mensen tegelijk in de toiletruimte mogen zijn. Gedragsverandering van personeel en klanten, en discipline op de werkplek zijn essentieel om de verspreiding van het coronavirus te vertragen.

Wilt u graag uw hygiënestrategie verbeteren, maar weet u niet waar u moet beginnen? Neem vandaag nog contact op met uw vertrouwde accountmanager om u voor te bereiden.

Bestel nu

Delen via:

Lees verder

Contact
close

Een persoonlijk gesprek

U kunt een Staples-accountmanager bellen op het volgende nummer:

0800 38560

U kunt ook het onderstaande formulier invullen. Een van onze accountmanagers zal dan snel contact met u opnemen.

Get Help NL

Form
Submit