Logo Staples

Zo haalt u het beste uit uw mobiele werknemers

Delen via:
staples

De beweging in de richting van mobiel werken is een duidelijke trend in de kantooromgeving van vandaag. Werkgevers die de beste en slimste mensen willen aantrekken, moeten zich hiervan bewust zijn wanneer ze zich voorbereiden op een competitieve toekomst.

'Werk slim, werk mobiel', een whitepaper van kantoorartikelenfabrikant Leitz, toont aan dat tegenwoordig veel werknemers hun werk niet zien als iets waar ze naartoe gaan, maar als iets dan naar hen toekomt. Dit gaat over veel meer dan alleen over werken vanuit huis, ook werken onderweg valt hieronder. 

Wanneer u deze mobiele verandering omarmt, voelen uw werknemers zich sterker en meer betrokken bij hun werk. Bovendien gaat de balans tussen werk en privé er enorm op vooruit. En dat niet alleen, mobiele werknemers kunnen veel efficiënter tegemoetkomen aan de behoeften van uw klanten.

Dit zijn een paar belangrijke aandachtsgebieden:

Het aansturen van mobiele werknemers
Hoewel het nodig blijft om een oogje te houden op wat uw werknemers uitvoeren, moet u ze het gevoel geven dat u ze vertrouwt. Het is niet eenvoudig om uw werknemers aan te sturen als ze onderweg zijn, dus dat vraagt om een andere stijl van leidinggeven dan voor de mensen op kantoor. Sta een zekere mate van flexibiliteit in de werkbelasting toe en zorg dat u uw mobiele werknemers iedere dag spreekt (via de telefoon, of laat in een e-mail even iets van u horen). Dit vergroot het gevoel van zelfstandigheid van uw werknemers. Ondanks deze extra vrijheid zult u er nog steeds voor moeten zorgen dat duidelijk is wie de leiding heeft. Als het werk niet in orde is of als deadlines in gevaar komen, moet u uw mensen daarop aanspreken. Manage op een armlengte afstand, maar wees bereid om de regie over de situatie te nemen als dat nodig is. 

Goede communicatie
Mensen hoeven niet voor uw neus te staan om contact met ze te houden. Stimuleer het gebruik van chat-apps, zoals Skype of Lync. Daarmee kunt u niet alleen in de gaten houden wat er gebeurt, u kunt ook medewerkers vanaf grote afstand bij elkaar brengen om samen te werken en ideeën uit te wisselen.

Rapportage
Vraag uw mobiele werknemers om een snelle dagelijkse update van hun dagelijkse bezigheden en van eventuele moeilijkheden en successen. Zo houdt u op een eenvoudige manier contact en heeft u zicht op wat er gebeurt. Dit kan ondersteund worden met een wekelijkse Skype- of FaceTime-sessie van een half uur, als u en uw werknemer de afgelopen week niet tegelijkertijd op dezelfde plek zijn geweest.

Verander de kantooromgeving
Dat u openstaat voor mobiel werken en uw medewerkers aanmoedigt om alles uit deze nieuwe werkwijze te halen, betekent nog niet dat u zomaar de kantoordeuren openzet om ze los te laten. Werkgevers die innovatie en creativiteit werkelijk op waarde weten te schatten, geven hun kantooromgeving opnieuw vorm. Ze creëren informele plekken waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en ideeën kunnen uitwisselen. 

Geweldige IT
Om het beste te halen uit werknemers die vaak buiten de deur zijn, zult u moeten investeren in de technologische hulpmiddelen waarmee ze hun werk efficiënt en effectief kunnen doen. Bedrijven als BT, die mobiel werken vanaf het begin hebben aangemoedigd, bieden voortdurend innovatieve IT-oplossingen om hun mobiele krachten te ondersteunen.

Beveiliging
De nachtmerrie van iedere werkgever is dataverlies of -diefstal. Het beschermen van uw vertrouwelijke eigendommen kan een grotere uitdaging zijn als uw mensen 'buiten' zijn en mobiele apparaten vol kostbare informatie bij zich hebben. Overweeg een beheerbare oplossing voor uw mobiele apparaten, waarbij software, beveiliging en encryptie centraal worden geüpdatet om deze bron van stress weg te nemen. Staples Advantage biedt complete oplossingen op dit gebied.

Met een zorgvuldige planning, een kleine investering en nieuwe inzichten over de manier waarop de beste mensen werken, haalt u alles uit uw mobiele werknemers. 

Delen via:

Lees Verder

Contact
close

Een persoonlijk gesprek

U kunt een Staples-accountmanager bellen op het volgende nummer:

0800 38560

U kunt ook het onderstaande formulier invullen. Een van onze accountmanagers zal dan snel contact met u opnemen.

Get Help NL

Form
Submit