Logo Staples

Hoe het nieuwe coronavirus een nieuwe manier van werken stimuleert

Delen via:

Terwijl lockdowns over de hele wereld stapje voor stapje worden versoepeld, zoeken managers zorgvuldig naar de beste manier om de werkplek in te richten volgens de overheidsrichtlijnen. De meeste werkplekken zijn echter niet geschikt voor de anderhalvemetermaat-schappij of beschikken niet over de juiste faciliteiten voor de strikte persoonlijke hygiëne die in deze nieuwe wereld vereist is. Om de nieuwe werkplek in te richten, moet u snel kunnen schakelen en creatief kunnen denken. Als uw vertrouwde gids kan Staples u door de nieuwe richtlijnen leiden met ons erkende WORKSPACE-concept: een allesomvattende oplossing voor uw kantoor, waardoor uw bedrijf gegarandeerd voorbereid zal zijn op deze nieuwe manier van werken.

Hou de WORKSPACE open en aangenaam

Jarenlang hebben kantoren naar flexibele, open ruimtes gestreefd, maar vanwege de anderhalvemetermaatschappij moet u uw kantoren nu juist omtoveren tot een ruimte met afzonderlijke werkhokjes, net als eind vorige eeuw. ‘De nieuwe werkplek bestaat niet alleen uit een nieuwe indeling met een grondige schoonmaakroutine. Mensen moeten zich veilig en comfortabel voelen in hun nieuwe werkomgeving. Dit kan worden bewerkstelligd door middel van schone en moderne oplossingen’, aldus Ewout Paulusma, European Category Manager bij Staples Solutions. Staples’ deskundige team van werkplaatsontwerpers kan u helpen met uw kantoor zodat uw werknemers zo veilig mogelijk zijn, terwijl tegelijkertijd de nieuwste richtlijnen worden gehandhaafd.

Een volledig steriele WORKSPACE is niet praktisch en ook niet realistisch. Regelmatig schoonmaken is echter van essentieel belang en noodzakelijk om het virus te bestrijden. Om zorgen over de hygiëne weg te nemen, kunnen organisaties mogelijk schoonmaakdoekjes en -sprays aanbieden op elk bureau, evenals bureaumatten voor eenmalig gebruik - met name bij flexdesks. Onze ervaring heeft ons geleerd dat een persoonlijk schoonmaakpakketje als een positieve bijdrage wordt gezien waarmee werknemers enige controle over hun WORKSPACE krijgen.

Elke organisatie dient zijn werknemers te informeren over de vereiste gedragsveranderingen in de nieuwe, vreemde WORKSPACE. Zo kunnen ze bijvoorbeeld niet langer een collega op de schouder tikken voor advies. Subtiele maar duidelijke borden en visuele signalering kunnen ervoor zorgen dat iedereen voldoende afstand houdt van elkaar. Doorzichtige oplossingen zoals acrylschermen op bureaus, aan het plafond of vastgemaakt aan de monitors zorgen voor een veilige omgeving zonder dat ze het zicht op collega's belemmeren.

Clean desk-beleid

Het grondig reinigen en opruimen van het bureau is een logische eerste stap. Toonaangevende smart-officeconsultants raden al langer de voordelen van een strakke, moderne werkplaats aan en zijn ervan overtuigd dat werknemers met het ‘ontspullen’ van het bureau veel geld en tijd kunnen besparen. Het belangrijkste argument is dat een opgeruimde werkplek makkelijker kan worden schoongemaakt en dat er minder spullen op staan waar het virus op kan worden achtergelaten. Zo leren we allemaal belangrijke nieuwe dingen over een goede hygiëne.

Wilt u weten of uw bedrijf de juiste maatregelen heeft getroffen voordat u weer aan het werk gaat? Neem dan contact op met uw persoonlijke accountmanager.

Bestel nu

Delen via:

Lees verder

Contact
close

Een persoonlijk gesprek

U kunt een Staples-accountmanager bellen op het volgende nummer:

0800 38560

U kunt ook het onderstaande formulier invullen. Een van onze accountmanagers zal dan snel contact met u opnemen.

Get Help NL

Form
Submit